Levinyt!
 

Reilun 47 metrin haukisaalis Krokotiilirockista

02.07.2015

Uusi järjestäjä toi oheisohjelmaa joelle.
Yhteensä 16 venekuntaa kokoontui 14.6. Kittilän Krokotiilirock -hauenuistelukilpailuun testaamaan kalaonneaan. Veden lämpötila oli kylmän alkukesän tuloksena alhaalla, joten odotettavissa oli hyvä saalis. Kilpailun järjesti Kinos Motors & Safaris yhdessä Ounasjoen kalastusalueen ja Kittilän Perhokalastajien kanssa.

Krokotiilirokki iso hauki

Eino Yritys ja Marko Hettula saivat kilpailun suurimman vonkaleen, jolla oli mittaa 93 cm.


- Perhokalastajat ottivat yhteyttä jo viime vuonna, ja ajatus kiinnosti heti, mutta silloin se tuli liian lyhyellä varoitusajalla. Tapahtuma tuo kylälle elämää ja samalla saadaan hoitokalastettua Ounasjokea. Meille se antaa mahdollisuuden tuoda oheisohjelmassa esille tuotteitamme ja palveluitamme, sanoo Kinos Motors & Safarien toimitusjohtaja Mika Kuusela.
Kilpailualueella olikin toimintaa koko kisan ajan, sillä halukkaat pääsivät testaamaan maksutta vesijettejä, sup-lautailua ja kanootteja. Ensi vuoden Krokotiilirockista on tarkoitus järjestää koko perheen ohjelmallinen päivä, jossa myös lapsille on oma onkikilpailu ja yleisölle uistelun oheen vesillä liikkumiseen liittyvää kisailua.

Päivän väri oli violetti.
Kolme tuntia kestäneen kilpailun kokonaissaaliiksi kertyi reilu 47 metriä haukia. Yhteismitaltaan pisimmän saaliin sekä kilpailun voiton ja pääpalkintona olleen kanootin vei Jukka Jylhän ja Tomi Nampajärven venekunta 673 cm saaliillaan. Ottivieheeksi osoittautui Nampajärven veistämä violetinsävyinen vaappu.
Toiseksi tullut Timo ja Juho Sattasen venekunta hävisi voittajille niukasti puolella metrillä. Voitto karkasi heiltä muutaman irtipäässeen kalan mukana Ounasjokeen. Suurimman, 93 cm pitkän vonkaleen, nappasivat Eino Yritys ja Marko Hettula.
- Saimme hauet kilpailualueen yläosasta, Riikonkosken alta. Nyt täytyy miettiä, miten saamme kuljetettua kanootin kotirantaan, mutta eiköhän tuo veneen perässä hinaamalla onnistu, tuumivat Jylhä ja Nampajärvi.
Kilpailun päätyttyä kaikki halukkaat saivat valita voittosaaliista itselleen sopivan määrän haukia kotiin vietäväksi. Maukkaiksi tiedetyt jokihauet tekivätkin kauppansa mittauspaikalla, joten saaliskalat menivät kilpailun jälkeen hyötykäyttöön ja makeisiin suihin.
(Timo Koivisto)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas