Levinyt!
 

Kotieläinpiha Kompiaisessa on kesäinen tunturitilan tunnelma

02.07.2015

Kunkku-ponilla ratsain tai vankkureilla.
Tiikun Tiipiin pihassa Immeljärven eteläpuolella avattiin 26.6. Kotieläinpiha Kompiainen, missä kirmailee monenlaisia eläimiä ja on paljon hauskaa nähtävää ja toimintaa. Avajaisissa pääsi ajelemaan vankkureilla ja seuraamaan Milla Rauhalan ja Saana Raekallion vauhdikasta sirkusesitystä Teräsbetonin kappaleen Missä miehet ratsastaa tahdissa.

Kompiainen sirkus

Milla Rauhala ja Saana Raekallio esittivät Kompiaisen avajaisissa hienon sirkusnumeron. Heitä nähdään myös jatkossa Kompiaisen tapahtumissa.


Vaikka lampaat laiduntavatkin Kompiaisessa, myös miehet voivat ratsastaa siellä, kunhan eivät paina liikaa. Kunkku-poni nimittäin vetää sujuvasti vankkureita ja ottaa mielellään myös alle 55-kiloiset ratsastajat selkään. Vankkureiden kuljettajana toimi avajaisissa Johanna Mikkola. Kompiaisen emäntä on Millan äiti Anu Rauhala, joka tuli 21 vuotta sitten Urjalasta Lappiin rekikoiraoppaaksi ja lappilaistui. Talvisin hän työskentelee muun muassa urheiluhierojana ja ohjelmapalvelijana.

kompiainen elvis

Tupsuankka Elvis on pihan piristys, eikä arastele tepastella ja tutkia pihan kulkijoita.

- Kompiasessa asustelevat Kunkun lisäksi muun muassa minipossu Sulo, joka osaa kiertää itsensä ympäri ja harjoittelee myös istumista. Se petaa iltaisin pedin itselleen ja kämppikselleen Muumille, joka on ystävällinen belgianjättikani. Muumin lisäksi tallissa asustelee sulassa sovussa 2 muuta belgianjättikania ja 2 pitkäkarvaista angorakania, näyttää Rauhala.

Herrasmieskukko Musta Pekalta.
Pihapiirissä tepastelee uteliaana tupsuankka Elvis ja piha-aitauksessa suomalaiset vuohet, Kukka ja Nuppu sekä Kirppu ja Laku, mutustavat heinää ja nautiskelevat kesästä. Kesäkahvila Pootoorin terassin kulmalla kahvinjuojia ja kutunmaitopannukakun tai muiden herkkujen syöjiä ilahduttavat 3 ankkaa, ja terassin toisella laidalla Jekku-poro, joka on niin ystävällinen, että sitä voi vaikka rapsuttaa. Pootoorista saa tilauksesta myös keittoruoan, jos viihtyy Kompiaisessa pitkään.
Tallin takana olevassa aitauksessa kirmaileva Popi- ja Pilvi-lampaat, ja myös Kunkku viihtyy siellä ruohoa napsimassa, kun ei ole työn touhussa. Sisällä taas kotkottavat Tyrnävän kantaa olevat maatiaiskanat, joista pitää huolta herrasmieskukko Musta Pekka tarjoten herkut ensin kanoille, ja syö vasta sen jälkeen itse. Myös viiriäiset piipittävät kanalan puolella omissa häkeissään.

Kompiainen pootoori

Vanhemmat voivat istahtaa kahville kesäkahvila Pootooriin lasten ihmetellessä eläimiä. Toki lapsillekin löytyy sieltä omat herkkunsa, jos he vain malttavat istahtaa hetkeksi.


- Kotieläinpiha Kompiaiseen opastavat päätien risteyksistä värikkäät kukot Purolantietä pitkin perille saakka, ja se on avoinna klo 10–17 muina päivinä paitsi maanantaisin, jolloin eläimillä on lepopäivä. Vierailijat voivat valita joko omatoimisen tutustumisen eläimiin tai opastetun kierroksen, johon sisältyy myös mehua ja kompiaisia, Anu sanoo.
- Ottamalla etukäteen yhteyttä, on mahdollista päästä joskus jopa keräämään kananmunia tai vaikkapa lypsämään kutunmaitoa, opastetulla kierroksella on aina jotain kivaa extra puuhaa. Pääsymaksu on omatoimitutustumisella aikuiselta 10 ja lapselta 8 €, opastetun vierailun hinta on 15/10 €. Pihapiiriin on tulossa myös puoti, jossa myydään paikallisia käsitöitä.
(Timo Koivisto)


Lisätietoa: kompiainen.omasivu.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas