Levinyt!
 

Harreja narraamaan Ounasjoelle

10.06.2015

Ounasjoen Krokotiilirock 14.6.
Vapaana virtaava Ounasjoki halkoo Kittilän kuntaa sen päästä päähän. Vesistössä on reippaasti harjusta, joka näyttäytyy usein pinnassa. Harjusten tuikit paljastavat kalojen olinpaikan, ja tehokkaimmat vieheet niille ovat perhot sekä pienikokoiset lipat.
Jalokalat löytää helpoiten joen koski- ja nivaosuuksilta. Harjuksen alamitta Ounasjoella on 30 cm ja taimenen 50 cm. Suvannoista voi saada komeitakin ahvenia sekä haukia.
Ounasjoen Krokotiilirock -hauenkalastuskilpailu järjestetään Kittilässä 14.6., pääpalkintona kanootti. Ilmoittautuminen alkaa klo 13 ja kilpailu klo 14, osallistumismaksu 30 € sisältää Ounasjoen kalastusluvan.
Ounasjoen pääuomassa voi kalastaa Ounasjoen yhtenäisluvalla kunnan pohjoisrajalta Raattamasta aina Sinettään saakka, lähelle Rovaniemeä. Vain Kurkkion osakaskunnan alue ei tällä osuudella kuulu Ounasjoen yhtenäislupaan. Lupa maksaa 10 €/vuorokausi, 20 €/viikko ja 40 € kausi, ja sen voi ostaa www.ounasjoki.fi -sivuilta ilmenevistä luvanmyyntipisteistä tai internetistä osoitteesta www.kalakortti.com. Se oikeuttaa kalastamaan rannalta tai veneestä perholla tai vieheellä.

kalastaja

Lohet varovasti takaisin jokeen.
Maksu onnistuu myös älypuhelimella jokivarressa sijaitsevilta laavu- ja veneenlaskupaikoilta löytyvällä QR-koodilla avautuvalta sivustolta. Koodilla voi maksaa myös valtion kalastusluvan, samalla saa helposti tietoa Ounasjoesta. Myös perinteisen mobiililuvan voi ostaa www.ounasjoki.fi -sivuilta löytyvistä numeroista joko vuorokaudeksi tai viikoksi. Vahvistus luvasta tulee tekstiviestinä kännykkään.
Ounasjoella on meneillään lohenpalautusprojekti, johon liittyy merilohen siirtoistutuksia Kemijokisuulta Ounasjoelle. Mikäli vieheeseen tarttuu merilohi, se kannattaa palauttaa takaisin jokeen mahdollisimman varovasti, sillä jokaista kalaa tarvitaan osana projektia. Lohien siirtoistutukset ovat osoittautuneet hyväksi tavaksi tuottaa Ounasjoelle leimautunut lohikanta, joka vaeltaa kalateiden valmistuessa takaisin synnyinseuduilleen lisääntymään. Timo Koivisto

Lisätietoa:
www.ounasjoki.fi
www.levi.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas