Levinyt!
 

Immelkartano panostaa turvallisuuteen

22.04.2015

Defibrillaattorilla voidaan pelastaa henki.
Immeljärven eteläpäässä sijaitseva Immelkartano tarjoaa asiakkailleen majoitus-, ravintola-, kokous- ja saunapalveluita avantouinteineen ja lisäksi kelkkasafareita. Yhteistyökumppaneiden lasersota ja cartingrata tekevät alueesta todellisen monitoimikeskuksen.
- Kun ihminen poikkeaa normaalista kaavasta, turvallisuusriskit lisääntyvät. Lomalla juhlitaan, nukutaan epäsäännöllisesti ja liikutaan tavallista enemmän, joten elimistö on kovilla. Immelkartano sijaitsee ulkoilijoiden kannalta keskeisellä paikalla Kätkätunturin kupeessa, missä liikkuu paljon hiihtäjiä, patikoijia ja kelkkailijoita, sanoo Immelkartanon isäntä Esko Takkunen.

Immelkartano Esko
- Haluamme panostaa turvallisuuteen, mikä on tärkeä osa asiakaspalvelua, ja niinpä hankimme vuoden alussa defibrillaattorin. Laite on maallikkomalli, joka opastaa käyttäjäänsä, mittaa ja haistelee potilaan tilaa ja antaa sydämelle rytmin vain tarvittaessa. Emme ole vielä tarvinneet sitä, mutta Levillä on aikaisemmin pelastettu ihmisiä vastaavalla laitteella.
- Tanskassa laitteita on paljon yleisillä paikoilla, ja siellä elvytettävistä sydänpysähdys- tai rytmihäiriöpotilaista pelastuu 30 %, kun vastaava lukema Suomessa on 10. Kone ohjeistaa suomen kielellä vaihe vaiheelta sen käyttäjää ja elvytystä jatketaan, kunnes kone antaa irti-komennon.

Virve-puhelin turvaa safareilla.
Idea defibrillaattorin hankinnasta tuli ensiapukoulutuksessa. Takkunen on suorittanut myös matkailuyritysten turvallisuuskoulutuksen, ja asiakasturvallisuus kiinnostaa häntä kaikella tavalla. Vakinaisella henkilökunnalla on voimassa oleva EA 1- ja EA 2 -koulutus, keikkatyöläisiltäkin vaaditaan vähintään EA 1 -todistus.
- Kelkkasafareilla meillä on turvana myös viranomaisverkkoa käyttävä luvanvarainen Virve-puhelin ja näin ollen jatkuva yhteys verkkoon, jossa viranomaiset toimivat. Apu toimii molempiin suuntiin, sillä olen ollut mukana erilaisissa harjoituksissa kalustoomme kuuluvan bandwagenin kanssa, jota voidaan käyttää maastopelastuksessa.
- Kausi meni hyvin, ja vaikka se oli edellistä vilkkaampi, vakavampia onnettomuuksia oli safareilla ilahduttavan vähän. Saunatoimintaa Immelkartanossa on ollut jo 20 vuotta, eikä defibrillaattorille ole sinä aikana ollut tarvetta. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, milloin tarve tulee, ja sitä varten on nyt varauduttu, Esko toteaa.
(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas