Ajanviete

Vielä tämä viikko aikaa hakea mukaan uudelle Unelma Lapista -kaudelle – Ykköskauden suosio yllätti tekijätkin, eikä Lapin hohto ole sittemmin himmennyt

Dokumenttisarjalle on pyydetty usein toista kautta. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, sellainen on tulossa alkuvuodesta 2026.

Yle etsii suosittuun sarjaansa uusia henkilöitä, jotka muuttavat esimerkiksi tällaisiin maisemiin. Tekijöiden tavoitteena on, että uudella kaudella päästään näyttämään maantieteellisesti laajemmin Lapin eri puolia. Kuva: Yleisradio

Suosittu ja palkittu dokumenttisarja Unelma Lapista saa mitä todennäköisimmin jatkoa. Sarjassa seurataan unelmansa perässä Lappiin muuttavia ihmisiä ja heidän sopeutumistaan uuteen ympäristöönsä.

Yle etsii parhaillaan osallistujia sarjan toiselle kaudelle. Hakuaikaa on vielä tämän viikon ajan.

Tuottaja Elina Ala-Korpula Yleltä kertoo, että hakemuksia on tullut mukavasti, mutta hän ei vielä vahvista, että toinen kausi toteutuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiinnostusta on ollut paljon, kuten oli ensimmäiselläkin kaudella, joten hyvin todennäköisesti pääsemme tekemään toisen kauden. Dokumentintekijänä sitä aina toivoo, että pääsisimme seuraamaan mahdollisimman eri-ikäisiä, eri puolille Lappia muuttavia ja eri elämäntilanteista tulevia ihmisiä, Ala-Korpula sanoo.

Mukaan haetaan vähintään kolmea muuttajaa/paria/perhettä/porukkaa. Tuotannon kannalta haastavaa on, mikäli osa päähenkilöistä on muuttamassa Lappiin nyt, osa tammikuussa ja osa vasta ensi kesänä.

– Moni hakeneista on jo muuttanut ja osalla sopeutuminen on jo niin hyvällä mallilla, että he ovat melkein kuin paikallisia. Toivotaan, että vielä löytyy lisää väkeä mukaan. Hakea kannattaa matalalla kynnyksellä, se ei vielä sido mihinkään, tuottaja kannustaa.

Päähenkilöitä seurataan ohjelmassa noin vuoden ajan, sillä vuodessa heille ehtii tapahtua riittävästi asioita. Mikäli siis kuvaushommiin päästään tänä syksynä, voisi uusi kausi tulla ulos alkuvuodesta 2026.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sarjan ensimmäisellä kaudella seurattiin Saariselälle muuttaneen Petron, Ivaloon lapsensa ja kissansa kanssa muuttaneiden Minnan ja Pernillan sekä Rovaniemelle palanneen Annamarin ja hänen australialaisen miehensä Gritin elämää.

Helmikuussa 2021 ilmestynyt sarja sai huippusuosion. Se yllätti myös tuottaja Elina Ala-Korpulan.

– Se sai aivan mielettömän hyvän vastaanoton, mikä yllätti meidät. Oli todella hienoa huomata, että ihan tavallisten ihmisten tavalliset tarinat kiinnostavat. Ei tarvitse olla julkkiksia saarelle lähetettynä, vaan oikeiden ihmisten huolet ja murheet kiinnostavat.

Kiinnostivat siinä määrin, että ohjelma pokkasi erittäin arvostetun Kultaisen Venlan. Se oli Vuoden seurantareality 2021.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ohjelma on samaistuttava. Eivät kaikki katsojat itse ole ajatelleet Lappiin muuttaa, mutta se ruokkii yleistä unelmointia: näyttää, että osa uskaltaa toteuttaa omat unelmansa. Katsojat saavat myötäelää mukana, Ala-Korpula kuvailee ja sanoo, että uutta kautta on pyydetty todella paljon.

Kiinnostus Lappia ja sinne muuttamista kohtaan ei ole viime vuosina ainakaan vähentynyt. Koronapandemia iski juuri Unelma Lapista -sarjan ykköskautta kuvatessa ja räjäytti kotimaan matkailun, erityisesti Lapin matkailun kasvuun.

Pandemia-aikana monet suomalaiset löysivät Lapin uudelleen tai syvensivät suhdettaan sen ainutlaatuiseen luontoon ja kulttuuriin.

Lappi on tällä hetkellä myös televisiontekijöiden kovassa suosiossa, sekä fiktio-, dokumentti-, reality- ja viihdeohjelmissa.

Elina Ala-Korpula toimi tuottajana myös tämän vuoden helmikuussa ilmestyneessä Poronuoret-sarjassa. Hän tietää, että Lappi vetää nyt ja tulevaisuudessakin.

– Kyllä se selvästi kiinnostaa. Monelle jäi pandemia-aikana Lappi-rakkaus pysyväksi. Meidänkin tiimistämme on sekä ohjaaja että kuvaaja muuttanut Lappiin, Ala-Korpula nauraa.

Ilmoita asiavirheestä