Urheilu

Talvilajien suurtapahtuman alppilajit järjestetään Levillä

Levin G.2-rinteessä kilpaillaan vuonna 2028 masters-urheilijoiden World Winter Masters Games -tapahtuman pujottelu ja suurpujottelu. Kuva: Janne Pussila

Suomessa järjestetään myös vuonna 2028 talvilajien suurtapahtuma, jonka alppilajit kilpaillaan Levillä. Masters-urheilun kansainvälinen kattojärjestö, International Masters Games Association, myönsi talvikisat Lahden, Heinolan ja Levin järjestettäviksi.

World Winter Masters Games järjestetään tammikuussa 2028. Talvilajien masters-kilpailut kokoavat Suomeen yli 3000 aikuisurheilijaa 12 eri lajissa. Kilpailut kestävät 10 päivää.

Lahti, Heinola ja Levi kilpailivat kisaisännyydestä Norjan Lillehammerin kanssa. Lahden seudun ja Levin yhteistyölle oven avasi kilpailutapahtuman säännöt, joissa alppilajit ovat pakollinen osa kisaohjelmaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alppilajeista pujottelu ja suurpujottelu kilpaillaan Levillä. Heinola sekä Vierumäki järjestävät jäälajit, joita ovat jääkiekko, taitoluistelu, curling, pikaluistelu ja short track. Lahdessa kilpaillaan maastohiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä ja ampumahiihdossa.

World Winter Masters Games 2028 -tapahtuma on järjestyksessään viides talvilajien kilpailu. Edelliset talvikisat järjestettiin tammikuussa 2024 Italian Lombardiassa. Vuonna 2020 kilpailtiin Itävallan Innsbruckissa.

Ilmoita asiavirheestä