Paikallisuutiset
Saaristolaishenkeä tunturin kupeeseen – Salteriet Levi tuo oman monipuolisen lisänsä Levin ravintolatarjontaan
Levin keskustaan avattiin lokakuun alussa uusi ravintola Salteriet Levi.
Ravintoloitsijat Janne Alatalo ja Kirsi Helander pyörittävät kesäisin alkuperäistä Salteriet-ravintolaansa käytännössä niin kaukana Leviltä kuin Suomessa vain pääsee, eli Ahvenanmaan saaristossa.
Suomen pienimmässä kunnassa Ahvenanmaan Sottungassa on vain noin 120 asukasta, mutta vilkas vierasvenesatama tuo ravintolaan asiakkaita.
– Olemme talvikaudet täällä ja kesäkaudet Sottungassa. Pitkän aikaa vähän pälyilimme tähän suuntaan, mutta oli tosi vaikeaa löytää tiloja. Hyvät puhemiehet järjestivät kuitenkin asiat ja tässä ollaan, Alatalo kertoo.
Salteriet on kuuluisa erityisesti schnitzeleistään, joita veneilijät seilaavat syömään pitkienkin matkojen takaa.
Levillä on tietenkin tarjolla schnitzeleitä, myös kasvisversiona, jossa pääraaka-aineena on käytetty munakoisoa. Ravintolan bravuurin kasvisversio sai ravintolan avajaisiin osallistuneelta LeviNYTin testiryhmältä varauksettoman hyväksynnän. Myös Salteriet lohimousse saa vielä jälkikäteenkin veden kielelle.
– Koitamme tehdä hyvää ruokaa jokaiseen makuun sekä reiluja ja kohtuuhintaisia annoksia, Helander sanoo.
– Sitä tehdään, mistä itse tykätään ja se on lyönyt ainakin saaristossa läpi, Alatalo lisää.
Ravintoloitsijat korostavat, että vaikka Salteriet Levi on saaristolaishenkinen, myös sisusukseltaan, niin kala ei ole pääroolissa, sillä kyseessä ei ole kalaravintola.
– Tykkään pihveistä, hampurilaisista ja kalasta, joten ainakin näitä löytyy meiltä, Helander listaa.