Paikallisuutiset

Ruoppaköngäs tarjoaa erämään rauhaa ja kallioiden kauneutta lähellä tietä

Pahikkojärvellä pääsee täydelliseen luonnon rauhaan vain lyhyen kävelymatkan jälkeen. Kuva: Visit Levi

Jos etsit helppoa mutta palkitsevaa retkikohdetta Levin läheltä, Ruoppaköngäs on täydellinen valinta. Tämä piilotettu helmi, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Leviltä, tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonrauhaa, vaikuttavia kallioita ja solisevaa vettä. Ruoppaköngäs on osa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja sen saavutettavuus tekee siitä erityisen vetovoimaisen lyhyen retken kohteen. Ruoppaköngäs on mukavan helppo ja kaunis retkikohde lumettomaan aikaan.

Vaikka Ruoppaköngäs sijaitsee vain parin sadan metrin päässä suurelta tieltä, tuntuu kuin astuisit syvälle erämaan sydämeen. Kapea, sorastettu polku johdattaa sinut vanhan metsän halki, jossa jokainen askel vie sinut syvemmälle luonnon rauhaan. Jo metsäpolulla kulkiessasi tunnet erämaan kutsun – ympärillesi kohoaa jylhät kalliot, ja kaukaa kuuluu hiljainen kosken kohina.

Nähtävää, ihasteltavaa ja kuvattavaa riittää. Kuva: Visit Levi

Kun saavut Pahikkojärvelle noin 200 metrin kävelyn jälkeen parkkipaikalta, sinua tervehtii maisema, joka henkii metsän mystiikkaa ja Lapin tunnelmaa. Kallioilla lepäävä pöytäryhmä tarjoaa täydellisen paikan nauttia eväistä samalla, kun kuulet luonnon äänet ympärilläsi. Järven syvyydet saattavat herättää kunnioitusta – vedessä näkyvä pystysuora jyrkänne katoaa syvyyksiin, jättäen jälkeensä vain sinimustan syvyyden. Kesällä Pahikkojärvi tarjoaa ihanan rauhaisan paikan pulahtaa kirkasvetiseen järveen viilentymään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo kävelymatka Ruoppakönkäälle on elämys sinällään. Kuva: Visit Levi

Ruoppaköngäs ei ole pelkästään kaunis luonnonpaikka; se on myös monipuolinen retkikohde. Vaikka matka Pahikkojärvelle on lyhyt, maaston vaihtelevuus tekee siitä mielenkiintoisen. Polkujen varrella kohtaat suuria kivenlohkareita, joiden yli saatat haluta kiivetä, sekä kallionkielekkeitä, jotka tarjoavat upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Varsinainen köngäs, josta Ruoppaköngäs saa nimensä, jää hieman syrjään Pahikkojärven polulta. Tämä pieni mutta viehättävä koski muodostuu solisevasta purosta, joka kiemurtelee kallioiden välissä ennen kuin jatkaa matkaansa kohti Pöntsön kylää. Vaikka se onkin vaatimattoman näköinen, kosken ääni ja sen ympäröivä luonnonrauha ovat rentouttavia – täydellinen vastapaino kiireiselle elämänrytmille.

Ruoppaköngäs on erinomainen esimerkki siitä, miten helposti saavutettava paikka voi tarjota syvän luontokokemuksen. Vain 22 kilometrin päässä Sirkasta Muonioon päin sijaitseva Ruoppaköngäs tarjoaa retkeilijöille mahdollisuuden nauttia aidosta erämaaelämyksestä ilman pitkää vaellusta. Paikan selkeä kyltitys ja läheinen pysäköintipaikka tekevät siitä houkuttelevan kohteen myös ohikulkumatkalla.

Vaikka alueella ei ole virallista tulipaikkaa, pöytäryhmä Pahikkojärven rannalla tarjoaa mainion paikan levähtää ja nauttia luonnosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruoppaköngäs kuvastaa täydellisesti Lapin luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta – paikka, jossa kiireetön kulkija palkitaan unohtumattomilla maisemilla ja hiljaisuudella.

Ruoppaköngäs

Noin 22 km Sirkasta Muonioon päin, Muoniontie 2177, Kittilä

Sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Helposti saavutettavissa autolla, pysäköintipaikka lähellä

Matka parkkipaikalta Pahikkojärvelle noin 200 metriä

Kapea, sorastettu polku, kivikkoista ja epätasaista maastoa

Erityispiirteinä kalliomuodostelmat, soliseva koski ja Pahikkojärvi

Paras aika vierailulle lumettomana aikana

Pöytäryhmä Pahikkojärven rannalla, ei virallista tulipaikkaa

Ilmoita asiavirheestä