Tapahtumajutut

Robinilla ei ole paljon häitä pidellyt – kesän hittibiisin tähti esiintyy Levin Lammaskurussa

Levin uudessa Kotatulet-tapahtumassa patikoidaan ruskamaisemissa kodasta kotaan. Suojaisessa Lammaskurussa esiintyvä Robin Packalen paljastaa, että Levi on hänen suosikkipaikkansa Lapissa.

Robin Packalen esiintyy ruskan hehkussa ja nuotion loisteessa Levin Lammaskurussa. Kotatulet-tapahtuma tarjoaa musiikkiesityksiä, joikua, sanataidetta ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Kuva: Ari Virem

Monista hittikappaleista tuttu laulaja Robin Packalen palasi kesän alussa musiikki- ja kulttuurimatkalta Etelä-Koreasta takaisin koto-Suomeen. Pian tämän jälkeen julkaistiin Häitä pidelly! -kappale, joka nousi heti huippusuosioon.

Anttijärviset ja muut kilpakosijat saivat kuulla kunniansa.

Hittibiisi kajahtaa pian Levin tunturimaisemissa, mutta koska on luvassa isompi Lapin kiertue? Vai meneekö aikaa entistä enemmän ulkomailla?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapin rundia saa vielä hetken odottaa, sillä ulkomailla on tullut vietettyä entistä enemmän aikaa. Hienoa kuitenkin, että tän tapahtuman johdosta saadaan keikka Lapin seudulle, Robin sanoo.

Robin kertoo, että hänen suosikkipaikkansa Lapissa on Levi, mutta hän haluaisi ehdottomasti käydä joskus Suomen pohjoisimmassa kylässä Nuorgamissa.

– Mielestäni jokaisen suomalaisen pitäisi käydä edes kerran siellä.

Robin patikoi vuoristomaisemissa myös Koreassa ja nousumetrejä riitti. Tulivatko Suomen tunturit mieleen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mielestäni Suomen Lappi on todella erilainen kuin Korean trooppinen luonto. Siellä ilmasto on todella kostea verrattuna meidän kuivaan ilmastoon, Robin pohtii.

Suomen kirkkaimpiin pop-tähtiin kuuluvan Robinin keikat ovat fyysisiä ja välillä jopa akrobaattisia. Hän kertoo, että fyysiset keikat toimivat myös hyvänä motivaationa liikkua keikkojen ulkopuolella.

– Tykkään käydä juoksemassa paljon. Siihen on löytynyt paljon intoa viime aikoina.

Levillä Hullu Poro Areena on tullut Robinille tutuksi lukuisilla keikoilla kevään sesonkiviikoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hullu Poro Areenalla on aina hilpeä meininki ja on hienoo vetää keikkaa siellä, koska yleisöä on ihan kaikkialta Suomesta.

Lapissa Robin kertoo käyvänsä esiintymisten ohella joskus ystäviensä mökeillä. Monille faneille on tullut tutuksi myös Robinin takavuosien vierailu Loiritulilla tv-ohjelmassa Inarinjärvellä. Tuolloin Robin esitti oman versionsa Lapin kesästä edesmenneelle Lapin ystävälle Vesa-Matti Loirille ja herkisti tämän kyyneliin.

Mites, Robin, onko häitä pidelly?

– Mä oon elämässäni käynyt yksissä häissä ja toivon, että saisin kutsun joskus päästä toisiinkin, Robin vihjaa.

Robinin tyyliin kuuluvat eriväriset kengät. Kuva: Samuli Vienola

Kotatulet-tapahtumassa esiintyvät Robin Packalenin lisäksi sanataiteilija Lajune, paikallinen joikaaja Ante Aikio ja Trubaduuri Aarni. Ohjelmaan tuovat tunnelmaa lisäksi mystinen Jerisjärven shamaani sekä syvärentouttava sointukylpy, jossa soitetaan ainakin tiibetiläisiä käsin taottuja äänimaljoja, koshi-kelloja, merirumpua ja sadekeppiä. Lapsille luvassa on Tirehtööri & kuriton koira -esitys.

Kaikki ohjelmapaikat sijaitsevat Levin etu- ja länsirinteiden alueella. Tapahtumaan myydään lippuja koko päiväksi tai vain lasten esityksiin ja Lammaskurun keikoille.

Aikataulussa siirtymiin on varattu tunti ohjelmien väliin, jotta aikaa jää myös maisemien katseluun ja evästelyyn.

Kotatulet -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä lauantaina 21. syyskuuta.

Yhtenä keikkapaikkana toimivan Lammaskurun maaruska on syyskuussa silmiä hivelevän kaunis. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä