Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Kamppeet vaihtuu lennosta

Sesonkien vaihtelu tapahtuu Levillä niin äkkiä, että hämmennys valtaa helposti mielen. Kun edellisenä viikonloppuna kävin vielä frisbeegolf-kierroksella ja bike parkissa, niin seuraavana viikonloppuna tarjottiinkin jo laskettelua ja maastohiihtoa. Mahtavaahan tämä on, kun ei jää mitään tyhjäkäyntiä väliin. Frisbeegolfista en ole tosin varma, että onko se niin mahtavaa, mutta ilmeisesti siinäkin lajissa on vielä suunnilleen kaikki opittavana ennen kuin se muuttuu herkutteluksi, kuten niin monilla muilla.

Levin huipulta lähtevä rata sai lajiin vihkiytyneet vieraat haukkomaan henkeään ja kamerat lauloivat alati. Tällaista ei ole tarjolla muualla. Rata on myös raaka, sillä virheistä todellakin rokotetaan ja tuuli tekee tietenkin myös oman osansa. Nöyryyttä sieltä ainakin saa, kun etsii nilkat lonksuen rakkakivikoissa kärsinyttä kiekkoaan. Sain tosin mainioita vinkkejä, että sinne kivikkoihin ei kannata heittää. Radalla on myös pari tulppakohtaa ja jopa vaaranpaikkaa varsinkin Joulupukin mökin kohdilla, missä liikkuu paljon ihmisiä.

Jo lyhyen ajan aikana täällä olen oppinut, että vuodet eivät ole veljiä keskenään. Tänä syksynä ruska tuli hiljaa ja hiipien niin myöhässä, että suurin osa ruskaturisteista oli jo reissunsa tehnyt siinä vaiheessa, kun komeimmat näkymät vasta valottuivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokeneista Levin ruskakävijöistä koostunut kylpylän saunan raati tuomitsi tämän syksyn ruskan ”heikommaksi vuosikymmeneen”. Toki tämänkin arvion kanssa saatettiin olla vähän etupellossa.

Viime vuonna marraskuu oli ajoittain kuin parasta kevättalven aikaa, sillä lumi peitti maan ja aurinko toi mukanaan värejä ja valoja. Toivotaan samanlaista juhlaa tällekin alkutalvelle.

Olipa sää käytännössä mikä tahansa, niin Levillä lasketaan ja hiihdetään joka tapauksessa ennätyksellisen pitkään. Toki kevätpuolen kelit voivat vielä tehdä tepposensa, mutta kun Levillä on normaalisti vedetty töpselit irti vappuna, niin ensi keväänä uusi Levi Six -hissi nostaa laskijoita ylös vielä pari viikkoa toukokuunkin puolella. Vaikka etelärinteet väistämättä sulavatkin alta pois, niin toisella puolella tilanne on erilainen.

Kun kesäkin on koko ajan kasvussa, niin voidaan kiistatta todeta, että Levillä ympärivuotisuus ja sesonkien pidentäminen ei ole vain puhetta.

Ilmoita asiavirheestä