Paikallisuutiset

Naapuritunturissa tapahtuu: Sampo Kaulanen rakentaa miljoonien eurojen luksuslomakohteen Äkäslompoloon

Jänkä Resort -luksuslomakohteen ensimmäinen vaihe valmistuu Pikku Kaupinjärven rannalle jouluksi 2025. Kohde haluaa tarjota aitoa läsnäoloa ja erityistä luksusta ulkomaisille matkailijoille.

Äkäslompoloon nousee uusi luksuslomakohde. Paikka on Pikku Kaupinjärven rannalla 2,5 kilometriä Jounin Kaupalta. Kuva: Sammon Luxury Travels

Äkäslompololainen yrittäjä Sampo Kaulanen rakennuttaa Äkäslompoloon uuden ulkomaisille matkailijoille suunnatun luksuslomakohteen Jänkä Resortin. Kohteen rakennustyöt alkoivat maanantaina 19. elokuuta, ja ensimmäisiä matkailijoita kohteeseen odotetaan jouluksi 2025, kerrotaan SK Real estate & investments Oy:n tiedotteessa.

Jänkä Resort tulee Pikku Kaupinjärven rantaan, Kaulanen tarkentaa Luoteis-Lapille. Matkaa on noin 2,5 kilometriä Äkäslompolon kylän keskustasta ja viisi kilometriä laskettelukeskuksesta.

Ensimmäisessä vaiheessa Kaulasen sekä yhtiökumppani-puoliso Michele Murphy- Kaulasen hankkeessa rakennetaan 13 moderneilla mukavuuksilla varustettua loma-asuntoa, joissa on yhteensä 52 vuodepaikkaa. Ensimmäisen osan kustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa, Kaulanen arvioi. Koko investoinnin suuruudeksi kerrotaan 30 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joku joskus sanoi, että kaivosuhkan takia tänne ei kannata koirankoppia suurempaa rakennuttaa, mutta minä olen eri mieltä. Sampo Kaulanen

Lomakohteesta halutaan laadukas, premium plus -tason kohde, joka on suunnattu erityisesti ulkomaisten matkailijoiden toiveisiin ja tarpeisiin. Majoituksen lisäksi ranch-tyyliin suunnitellussa kohteessa on tarjolla muun muassa ohjelmapalveluja ja oma hevostalli. Ohjelmapalveluja tuotetaan itse ja paikallisten kumppanien voimin. Kohde haluaa tarjota luonnonrauhaa, Lapin uniikkia tunturiluontoa ja läsnäoloa luonnossa.

Iso maa-alue takaa luonnonrauhan, mutta sijainti on mietitty myös niin, ettei se häiritse alueen perinteistä porotaloutta tai porojen luontaisia laidunalueita.

– Joku joskus sanoi, että kaivosuhkan takia tänne ei kannata koirankoppia suurempaa rakennuttaa, mutta minä olen eri mieltä. Resortin alue on alun perin sukumme maita, joita olen laajentanut ostamalla maata ympäriltä toiminnan kehittämiseksi. Kohteella on myös iso työllistävä vaikutus alueen talouteen, Kaulanen kertoo tiedotteessa ja lisää, että kohde on lähellä Ylläksen muita palveluja.

Haluamme tuoda perinteiseen Lappi-matkailuun hiukan enemmän syvyyttä, jotain, mikä koskettaa ihmistä.

Loma-asunnoissa on kattoikkunat revontulien katseluun sekä saunat poreammeineen. Hirsiset rakennukset toimittaa Honkatalot, ja ne lämpeävät maalämmöllä. Kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Tero Vanhanen ja yksityiskohtaisemman suunnittelun on tehnyt Sisustusarkkitehtitoimisto Vertti&Co.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarjoamme Jänkä Resortissa hillittyä luksusta, mutta jos vierailijaa kiinnostaa Levin virkeä meininki, voimme yrityksenä myydä matkoja ristiin ja tarjota monipuolisen elämyksen, Kaulanen kuvailee.

Sampo Kaulanen ja Minttu Murphy-Kaulanen vuokraavat luksushuoneistoja myös Levillä. He omistivat aikaisemmin Äkäslompolossa sijaitsevan Jounin Kaupan ja myivät sen viime vuonna.

Kaulanen ja puoliso Murphy-Kaulanen ovat tiedotteen mukaan kulkeneet henkilökohtaisen, paikoin vaikeankin matkan kohti uusinta yrityshankettaan. Ammattiavun, alkoholinkäytöstä luopumisen, mystiikan ja luontoyhteyden löytymisen myötä Sampo Kaulanen vakuuttui luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta mieleen.

– Haluamme tuoda perinteiseen Lappi-matkailuun hiukan enemmän syvyyttä, jotain, mikä koskettaa ihmistä. Keskitymme perinteiseen Lappimatkailuun muun muassa ohjelmapalvelun osalta, mutta haluamme tuoda mukaan aitoa läsnäoloa luonnon rauhassa, Kaulanen suunnittelee.

Ilmoita asiavirheestä