Urheilu

Marika Teini tähdittää Levin Lapland O Week –suunnistusviikkoa

Ensimmäistä kertaa Levillä järjestettävässä Lapland O Week -tapahtumassa suunnistetaan hyvin erityyppisissä maastoissa. Kuva: Otto Ponto

Ensimmäistä kertaa Levillä järjestettävä viisipäiväinen suunnistustapahtuma Lapland O Week tarjoaa etsintäelämyksiä niin aloitteleville harrastajille kuin huippusuunnistajillekin. Luvassa on kalliokurumaastoa, avotunturin avointa lakea, haastavaa tunturirinnettä sekä nopeaa kangasmaastoa.

Levillä nähdään Suomen huippusuunnistajien suorituksia, kun suunnistuksen MM-kilpailuissa Skotlannissa joukkuehopeaa voittanut Miika Kirmula saapuu Leville kisaamaan Erämaan valtias -kilpasarjassa. Maan menestyneimpiin suunnistajiin lukeutuva MM- ja EM-mitalisti Marika Teini osallistuu naisten kilpasarjaan.

Lapland O Week suunnistusviikko tarjoaa jokaiselle oman tasoista haastetta ja suunnistettavaa. Osallistuakseen ei tarvitse olla huippusuunnistaja, sillä tapahtuma on avoin kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille. Jokainen osallistuja saa valita päivittäin itselleen sopivat radat 10 eri radan joukosta. Radat vaihtelevat taitotason ja matkan mukaan, päivittäin on tarjolla pitkiä ja lyhyempiä ratoja. Yhteensä jokaisena päivänä tarjolla on noin 50 rastia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapland O Week aloitetaan lauantaina Panorama-keskimatkan urakalla, mikä aloitetaan Levitunturin päältä. Sunnuntaina suunnistetaan myös keskimatkan reitti Tunturinlaita Levitunturin pohjoisosassa.

Maanantaina suunnistajat etsivät rasteja Kätkätunturilla pitkän matkan radalla.

Keskiviikkona luvassa on vauhdikasta maastoa Ahvenjärven keskimatkalla. Torstaina suunnistusjuhla päättyy Pahtakurun pikamatkalla.

Ilmoita asiavirheestä