Paikallisuutiset

Levillä laitetaan teitä kuntoon: Hissitien uusi kiertoliittymä valmistuu syyskuussa, Tunturitielle tulee peruskorjaus

Tunturitie on suosittu tie maisemien katseluun. Tuleva remontti parantaa tien turvallisuutta.

K-Rauta Levin risteyksestä Levitunturin huipulle vievän Tunturitien kaava on saanut lainvoiman. Se tarkoittaa Hotelli Panoraaman yläpuolelta lähtevän Horisontintien ja ravintola Tuikun välisen tieosuuden korjaamista.

Rakennussuunnitelman kilpailutus tullaan aloittamaan kuluvan syksyn aikana ja rakentamaan päästänee ensi kesänä.

Tämänhetkisen yleissuunnitelman mukaan tien pituuskaltevuutta loivennetaan ainakin parista jyrkimmästä kohdasta, levennetään joiltain osin sekä uusitaan rakennekerrokset ja pinta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tien turvallisuus paranee remontin myötä. Suunnittelija ottaa kantaa siihen, onko esimerkiksi kaiteille tarvetta. Tietä koskeva vähäinen palaute on keskittynyt kevään kelirikkoaikaan, Kittilän kunnan tiemestari Janne Heikkilä kertoo.

– Tarkkaa korjaussummaa ei ole tässä vaiheessa tiedossa, mutta budjetoinnin osalta puhutaan kuitenkin useista sadoistatuhansista euroista.

Elokuun toisella viikolla aloitettu Hissitien ja Leviraitin risteyksessä olevan kiertoliittymän rakentamisen vuoksi risteys on kiinni syyskuun alkuun saakka, jonka jälkeen se avataan asteittain liikenteelle.

– Käytännössä liittymä on täysin valmis Ruskamaratoniin mennessä. Liittymän urakoinnista vastaa oululainen Maarakennus Kamara Oy, Heikkilä sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muuallakin Levin alueella työmaata riittää.

– Rakkavaarantiellä on vielä tälle syksylle tarkoitus jatkaa saneeraamista. Rakentaminen tulee koskemaan reilun kilometrin matkaa ja se työ valmistuu kokonaisuudessaan ensi kesänä. Rakkavaarantie tullaan korjaamaan Levin ympärystielle saakka, mutta loppu pätkä kilpailutetaan erikseen.

Tunturitie

Kunnanhallitus päätti kesäkuussa 2020 käynnistää Tunturitien asemakaavan laadinnan. Nyt lainvoiman saaneella kaavamuutoksella yksityistie vaihtuu kunnan katualueeksi.

Kaava mahdollistaa lisäksi vapaa-ajan asuntojen rakentamisen Tunturitien pohjoispuolelle Koutalaen alueelle. Lomarakentamista osoitetaan Eturinteen yläosaan. Rakentaminen sijoittuu entiselle caravan-alueelle.

Päätarkoituksena on taata tieyhteyden toimivuus jatkossakin Levitunturin huipulle. Tunturitie on tärkeä ja paljon käytetty matkailijoiden reitti tunturin huipulle.

Ilmoita asiavirheestä