Urheilu

Lapland O Week jatkaa Levillä uudella tavalla

Ensi vuonna komeita maisemia hyödynnetään entistäkin enemmän, kun lähtöpaikat sijaitsevat korkealla.

Lapland O Week palaa jälleen Leville ensi kesänä 19.-24. heinäkuuta.

Vuoden 2025 tapahtuma tulee olemaan erityinen Suomen mittakaavassa, sillä suunnistuskilpailuissa hyödynnetään ensimmäistä kertaa koskaan gondolihissiä, mikä yhdessä Levin avotunturimaisemien kanssa luo täysin omanlaisensa seikkailun ja suunnistuselämyksen.

– Meillä on aina tavoitteena tarjota osallistujille jotain uutta ja ennenkokematonta. Ensi vuodelle laitamme riman todella korkealle ja pyrimme luomaan tapahtuman, jota muistellaan vuosikymmeniä, kertoo Lapland O Weekin tapahtumajohtaja Antti Vainio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden 2024 tapahtuma Levillä houkutteli ennätysmäärän osallistujia, 1050-1100 suunnistajaa, ja heidän mukanaan saapui myös lukuisia perheitä ja paljon tukijoukkoja.

– Levi on paikka, joka houkuttelee perheitä. Lisäksi uudet suunnistusmaastot herättää aina kiinnostusta lajipiireissä, ja uskon, että Levin saavutettavuus ja monipuoliset aktiviteetit ovat suuria vetovoimatekijöitä, Vainio jatkaa.

Ensi vuoden tapahtumassa suunnistusmaastot ovat täysin uudet, eikä samoja alueita käytetä kuin edellisenä kesänä. Uutuutena on myös hissien käyttö – lähtöpaikat sijaitsevat tunturin päällä, ja kilpailukeskukseen pääsee hissillä. Tämä innovaatio tekee Lapland O Weekista erityisen kiinnostavan suunnistajan näkökulmasta, tarjoten mahdollisuuden kokea sekä Levin kylä että sen avotunturimaisemat ainutlaatuisella tavalla.

Lapland O Week järjestetään vain viikko suunnistuksen MM-kisojen jälkeen, jotka pidetään Kuopiossa 7.-12.7.2025. Tapahtuman järjestäjät toivovat, että Lapland O Weekin kansainvälinen markkinointi houkuttelee myös ulkomaisia suunnistajia ja tähtiä mukaan.

Ilmoita asiavirheestä