Paikallisuutiset

Kaukosessa ravataan sunnuntaina – koko perheen tapahtumaan kannattaa suunnata Leviltä asti

Ravilähtöjä on kymmenen sekä ponilähtö.

Kaukosessa riittää taas uljaita hevosia ihasteltaviksi. Kuva: Miika Sirkiä

Lapin kuluvan kesän viimeiset kesäravit järjestetään sunnuntaina elokuun 18. päivä Kaukosessa.

Perinteeksi muodostuneet Kaukosen ravit polkaistaan käyntiin kello 11 starttaavalla kepparikisalla, johon odotetaan edellisvuosien tavoin runsasta osallistujamäärää.

Kisan parhaille on luvassa 4H-kerhon jakamat pokaalit ja Kittilän Vesaisten antamia lahjakortteja. Kepparikisassa ei ole ikärajaa ja lähtöjä tasoitetaan osallistujien mukaan. Ilmoittautuminen kisaan alkaa kello 10.30.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kepparikisan jälkeen alkavaan ponilähtöön osallistuu puolikymmentä ponia. Lisäksi luvassa on Lapin Kumin kesäkumi-cupin raviratsastuksen sekä lämmin- ja kylmäverisille tarkoitetun Lapin kesämestari-cupin osakilpailut, tapahtuman järjestävän Kittilän hevosystävät & Kaukosen ravirata ry:n puheenjohtaja Maija Satokangas kertoo.

– Kello 12 alkavia hevoslähtöjä on kymmenen ja hevosia noin 70. Kuskit ja hevoset ovat pääsääntöisesti Lapista. Toki osallistujia voi tulla kauempaakin, sillä meillä on nyt hyvät palkinnot, kun joka lähdössä on 1500 euron pääpalkinto.

Raviradan keskellä oleva ratsastuskenttä on kunnostettu viime vuonna ja meillä on käytettävissä estekalusto.

Kaukosen ravit on koko perheen tapahtuma, jossa riittää kokemista ja näkemistä kaikenikäisille. Kepparikisan lisäksi lapset pääsevät kokeilemaan hevosen selässä olemista ilmaisena tarjottavan talutusratsastuksen muodossa.

Yleisö voi totota paikan päällä useammasta myyntipisteestä. Pelaaminen edellyttää veikkauskortin tai henkilöllisyystodistuksen. Kotisohvalta Kaukosen raveja on mahdollista seurata myös Toto-tv:n kautta ja pelata netissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ratakahvilassa tulee olemaan tarjolla kahvin ja virvokkeiden lisäksi ainakin, räiskäleitä. Ostosten tekemiseen ja kymmenen euron hintaisen pääsymaksun lunastamiseen käy vain käteinen. Alle 16-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi, Satokangas sanoo.

Viime vuonna Kaukosen raveihin osallistui kaikkineen reilut 700 ihmistä ja järjestäjät ovat varautuneet tänä vuonna samaan väkimäärään. Noin kello kolmeen saakka kestäviä raveja on talkoilemassa ennakolta noin 20 henkeä. Ravipäivänä tapahtuman onnistumisesta huolehtii 30–40 talkoolaista. Lopullista väen organisointia lukuun ottamatta kaikki alkaa olla valmista.

Kaukosen ravirataa on paranneltu viime vuodesta tekemällä siihen uutta pintaa.

– Rata on 800 metriä pitkä, minkä vuoksi sillä noudatetaan kapean radan sääntöjä. Radassa on todella jyrkät mutkat, minkä vuoksi niihin mennään hiljaa ja suorilla pätkillä päästellään sitten lujaa, Satokangas lupailee ja toivoo valtion rahoituksen pysyvän ravien osalta nykyisellään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivomme yhdistykseen lisää hevosharrastajia. Raviradan keskellä oleva ratsastuskenttä on kunnostettu viime vuonna ja meillä on käytettävissä estekalusto. Jos joku kaipaa esimerkiksi ratsastuksen osalta tuntitoimintaa tai vastaavaa, niin otamme ideoita vastaan avoimin mielin.

Lasten keppihevoslähtö on jo suosittu perinne Kaukosen raveissa.
Ilmoita asiavirheestä