Paikallisuutiset

Levin kaikkien aikojen pisin talvikausi pyörähti käyntiin – kausi jatkuu toukokuun puoliväliin saakka

Tamperelainen Iitu Rosqvist säästi kesälomaviikon juuri tähän kohtaan, kun Levillä voi yhdistää sulan maan maastopyöräilyn ja hiihtämisen. Kuva: Janne Pussila

Levi jatkaa kauden pidentämistä ja ympärivuotisuuden kehittämistä. Talven varaustilanne on 10 prosenttia ennätyksellistä viime kautta edellä. Kesäkausi kasvoi 13 prosenttia.

Lahdessa ja Levillä asuva Kari Juutilainen oli ensimmäisenä hississä ja rinteessä. Juutilainen oli yhtä hymyä, kun rinne oli hyvässä kunnossa ja jälleen uusi kausi pääsi käyntiin. Lasketteluun olennaisena osana liittyvä vapaus kiehtoo Juutilaista vuosikymmenestä toiseen. Kuva: Janne Pussila

Levillä avattiin maastohiihto- ja laskettelukausi perjantaina. Lumen säilönnän myötä Levillä on markkinoitu takuuvarmaa seitsemän kuukauden mittaista talvikautta. Tällä kaudella hiihto- ja laskuolosuhteita on tarjolla ennätyksellisen pitkään seitsemän ja puolen kuukauden ajan, sillä kausi alkoi 4.10. ja päättyy vasta 18.5., kun totutusti talvikausi on päättynyt vappuun.

– Uusi Levi Six -hissi on pohjoisrinteellä ja teemme sinne sen verran paljon lunta, että se kestää toukokuun puoliväliin saakka, Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari sanoo.

Levin maksuton säilölumilatu avattiin perjantaina:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kauden pidentäminen ja ympärivuotisuuden kehittäminen näkyy kaikessa tekemisessä Levillä. Esimerkiksi loka-marraskuu oli pitkään hiljaista aikaa ruskan ja hiihtokauden välissä. Parikymmentä vuotta sitten kausi aloitettiin yleensä itsenäisyyspäivän aikoihin.

– Vielä seitsemän vuotta sitten loka-marraskuu oli ylimenoaikaa, jolloin sammutettiin valot ja odoteltiin milloin päästään lumettamaan. Viime vuonna juuri loka-marraskuu oli suurimman kasvun aikaa, Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen sanoo.

Nyt Levillä valot ovat päällä ja ne palavat kirkkaasti jo lokakuun alusta alkaen. Poikkeuksellisen pitkä kausi ja lumivarmuus muiden olosuhteiden lisäksi tuovat alkukaudella ennätyksellisen paljon harjoitusryhmiä Leville.

– Meille on tulossa 150 harjoitusryhmää 37 eri maasta. Kovin moni ei olisi vielä viisi vuotta sitten uskonut tähän. Urheilijoiden ja huoltajien yöpymisiä tulee alkukauteen yhteensä 17 000, Mustonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etelästä Leville muuttanut Jussi Sokkanen oli ensimmäisten joukossa hississä. Sokkanen uskoo, että intoa tulee piisaamaan aivan kauden loppuun saakka. Kuva: Janne Pussila

Alkanut kausi näyttää hyvältä, sillä tällä hetkellä varaustilanne on 10 prosenttia ennätyksellistä viime kautta edellä. Viime vuoden kasvulukujen takana oli ulkomaalaisten vieraiden määrän lisääntyminen, mikä näyttää jatkuvan.

Liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kertoi avajaisissa, että tulevakin kausi vaikuttaa lupaavalta, sillä talven varaustilanne on jo 10 prosenttia edellistä kautta edellä. Kuva: Janne Pussila

Investoinnit jatkuvat Levillä koko ajan. Tälle kaudelle merkittävin uutuus tulee olemaan Draivilta lähtevä kuuden hengen Levi Six -tuolihissi, jonka hinta rinnetöineen on noin 12 miljoonaa euroa.

Kevätkaudelle Levi West -rinnealueelle valmistuu uusi rinneravintola. Levi Blackille puolestaan asennettiin moderni led-valaistus täksi kaudeksi.

Eturinteelle tulee freestylelaskijoille ja lautailijoille tarkoitetut landing bag ja flatbag. Jatkossa nämä elementit tarjoavat harjoitusolosuhteita myös kesäkaudelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pidämme huolta siitä, että meillä on vähintäänkin Suomen parhaat olosuhteet läpi kauden, Mustonen lupaa.

Säilölumilatu avattiin perjantaina reilun kilometrin mittaisena. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä