Urheilu

Levin Trailrunin voittanut Riitta-Liisa Roponen on valmiina jälleen uuteen hiihtokauteen – ”Olen treenannut tosi paljon”

Riitta-Liisa Roponen tuuletti jälleen Levin Ruskamaratonin Trailrunin voittoa. Kuva: Janne Pussila

Riitta-Liisa Roposen hiihtouran lopetus hakee vertaistaan. Oikeastaan Roponen lopetti kevättalvella 2022 vain ”aktiivisen hiihtouran” tai ”kansainvälisen hiihtouran”, mutta vielä viime kaudella hänet nähtiin jopa maailmancupissa.

46-vuotias Roponen osoitti Levin Rusmaratonin Trailrun-kisassa olevansa edelleen rautaisessa kunnossa. Roponen voitti 16 kilometrin polkujuoksukisan kolmannen kerran perätysten.

Riitta-Liisa Roponen voitti jälleen Levillä:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Video: Janne Pussila

Aktiivisen hiihtouran jälkeen Roponen on ollut kisapaikoilla yhtä hymyä, sillä tällä hetkellä suurin motiivi harjoitella ja kilpailla lienee puhdas nautinto.

– Jännitti ihan sikana taas lähteä, mutta kilometrin jälkeen muistin, miksi tätä teen. Se nautinto on niin älytön, kun saa laittaa itsensä likoon ja haastaa itsensä, Roponen sanoi maalialueella.

Myös Roposen kilpailuvietti on edelleen elossa ja voi hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päätin, että lähden juoksemaan vain omaa juoksuani enkä välitä muista, mutta pöh, ihan päntiönnään vilkuilin taakse, että näkyykö muita. Kun laitan lapun rintaan, tulee sellainen draivi ja metsästysvietti.

Roponen kertoi, että kesä on mennyt hyvin treenatessa.

– Olen treenannut tosi paljon ja nauttinut siitä. Eilen illalla ja tänä aamuna tuntui, että en ole juossut riittävästi, kun tuli jännitys, mutta olen tehnyt kyllä riittävästi esimerkiksi juoksutehoja.

Levillä käynnistetään hiihtokausi säilölumella 4. lokakuuta. Roponen aloittaa jälleen uuden hiihtokauden intoa täynnä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mukava päästä taas lumille. Sukset alkaa olla valmiina hiihtokautta varten. Kalenterissa on merkattuna kilpailuja, mutta en tiedä vielä, mihin niistä osallistun, mutta ihan varmasti joihinkin osallistun.

Trailrun-kisan naisten sarjassa viisi minuuttia ennen kisan kakkosta maaliin saapuneen Roposen voittoajaksi muodostui 1.09,53.

– Reitti oli oman kellon mukaan jopa kilsan pidempi kuin viimeksi ja muutenkin se oli haastavampi. Haukiputaalla ei ole alamäkiä, joten alamäkijuoksu ei ole vahvuuteni, mutta sekin oli kiva haaste, Roponen sanoi.

Roposen Ruskamaraton-päivä meni voittoa myöten tutun käsikirjoituksen mukaan.

– Tästä perinteiden mukaan pitsat ja skumpat nautitaan. Mulla on ystävät mukana, joten katsotaan, mihin ilta meidät vie.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä