Urheilu

Täydelliseen Ruskamaraton-päivään on monia reseptejä – ”Hyvät hirvikäristykset, palju, sauna ja lisää kuplivaa. Sitten tietysti illalla tanssimaan”

Hanna-Mari Virtanen ja Tiina Mattsson kilistelivät Zero Pointissa trailrunin jälkeen. Satu Vuolijoki toimi huoltojoukoissa. Kuva: Janne Pussila

Ruskamaratonilla nähtiin tänäkin vuonna hyvin erilaisia juoksijoita useissa eri sarjoissa, joista jokaiselle löytyi sopiva matka.

Brasilialaiset Roberto de Farias, Vanderlei de Farias ja Luiz Fernando Ferreira Corandin osallistuivat Ruskamaratonille ensimmäistä kertaa. Urheilullinen kolmikko päätti osallistua kepeälle Ruskareissulle, missä aikoja ei oteta ja fiilistely nousee päällimmäiseksi.

Roberto de Farias, Vanderlei de Farias ja Luiz Fernando Ferreira Corandin osallistuivat Ruskareissulle. Kuva: Janne Pussila

Corandin asuu Sodankylässä, missä hän pelaa jalkapalloa SoPassa ja työskentelee kaivoksella, joten hän isännöi ystäviään Lapissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ystävykset olivat jo käyneet Kilpisjärvellä ruskaa, poroja ja revontulia ihastelemassa, mikä teki vieraisiin vaikutuksen. Myös paikallinen ruoka on maistunut hyvin poronkäristystä ja leipäjuustoa myöten. Suosikiksi nousi kuitenkin klassikko, eli makkara.

– Sinappi on mahtava keksintö. Vien sitä laatikollisen mukanani Brasiliaan, Vanderlei de Farrias sanoi.

Urheilusta, ulkoilusta ja hyvästä ruuasta nauttivat kaverukset pitävät Levistä, sillä ravintolatarjonta on kattava.

– Ruuan lisäksi ilmapiiri on mahtava. Pidimme myös kylpylästä. Sodankylässä ei ole tällaisia korkeuseroja, joten myös näkymät ovat huikeat, Corandin sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hanna-Mari Virtanen ja Tiina Mattsson tulivat Leville juoksemaan Vuokatista. Huoltojoukoissa toimineen Satu Vuolijoen luona Kittilässä vierailevat ystävykset nauttivat 16 kilometrin polkujuoksukisan jälkeen kuohuvaa ZeroPointissa hymyssä suin. Luvassa oli muutenkin täydellinen herkuttelupäivä.

Virtanen osallistui Ruskamaratonin polkujuoksukisaan jo neljättä tai viidettä kertaa ja Vuolijoki oli mukana toista kertaa.

– Tänne on hieno tulla, kun meillä on aina täällä paikalliset huoltojoukot. Muutenkin täällä on superkivaa, kun tapahtuma on niin hauska ja kynnys osallistua matala, kun matka ei ole liian pitkä. Ja reittikin on kotoisa, kun Vuokatista tullaan, niin ei nousutkaan hirvitä, Virtanen sanoi.

– Paikka, ihmiset ja fiilis on hienoa. Mahtavaa irtiottoa arjesta, Mattsson lisäsi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Itse juoksutapahtuman lisäksi oheistoiminta on vähintään yhtä tärkeä osa täydellistä Ruskamaraton-päivää.

– Meitä odottaa vielä hyvät hirvikäristykset, palju, sauna ja lisää kuplivaa. Sitten tietysti illalla tanssimaan, ystävykset kertoivat päivän ohjelmasta.

Kolarilaiset lähihoitajat olivat Ruskareissulla hyvinvointipäivää viettämässä. Kuva: Janne Pussila

Kolarilainen lähihoitajien työporukka vietti Levillä hyvinvointipäivää Ruskamaratonin Ruskareissulla, missä kierrettiin 6,5 kilometrin reitti.

Työporukka pukeutui yhtenäisesti hattujen osalta, jotka kestäisivät niin hellettä kuin sadettakin. Tällä kertaa tarjolla ei ollut kumpaakaan, sillä sää oli kuulas, kirkas ja aurinkoinen.

Ruskareissulle valmistautuminen oli sujunut lähinnä töitä tehden.

– Eilen tuplavuoro töissä ja siinäpä sitä oli valmistautumista. Nyt vaan jalkoja liikkeelle. Sitten reissun jälkeen syömään ja huomenna iltavuoroon töihin, Tero Myllylä sanoi.

Porukassa oli mukana myös Ruskamaratonin konkari, sillä Kirsti Satta on juossut Ruskamaratonilla viisi pitkää matkaa ja ”varmaan kakskymmentä puolikasta”. Tällä kertaa hän lähti työporukan mukaan toista kertaa Ruskareissulle.

– Tämä on ehdottomasti enemmän sosiaalinen tapa osallista Ruskamaratonille, Satta kuvaili.

Satta osallistui ensimmäistä kertaa Ruskamaratonille vuonna 1999.

– Ei tämä kauheasti ole vuosien varrella muuttunut. Olen kiertänyt muuallakin, mutta mukavin täällä on juosta, vaikka kyllä täällä raskasta on puolikasta tai kokonaista juosta, kun on nousuja.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä