Paikallisuutiset

Vauhtia kesämatkailuun: Kittilään lennetään ensi kesänä Frankfurtista

Saksan suurimmalta lentoasemalta on yhteydet kaikkialle maailmaan.

Kittilään pääsee ensi kesänä suoraan Euroopan ytimestä ja reitti toimii myös toisin päin. Kuva: Discover Airlines

Discover Airlines aloittaa ympärivuotiset lennot Saksan Frankfurtista Kittilän lentoasemalle joulukuussa. Avaus on historiallinen, sillä kansainvälisiä reittilentoja ei ole kesäkaudella lennetty Kittilään useaan vuosikymmeneen.

Uutta reittiä liikennöidään talvikaudella kahdesti viikossa alkaen 17. joulukuuta. Myös huhtikuusta lokakuuhun 2025 reittiä matkustetaan kaksi kertaa viikossa lukuun ottamatta toukokuuta, jolloin reittiä lennetään kerran viikossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkaa tehdään 180-paikkaisella Airbus A320−200 -lentokoneella.

– Uusi ympärivuotinen reitti Kittilään vuosikymmenien jälkeen kesäkaudella 2025 on merkittävä saavutus Lapin ympärivuotisen matkailun kehittämisessä, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Hän kertoo, että säännölliset reittilentoyhteydet ovat erittäin tärkeitä sekä Lapin että koko Suomen saavutettavuudelle.

– Lisäksi on hienoa, että alueen asukkaat voivat hyödyntää uutta reittiä myös kesällä, Vuori vihjaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tutkimus on ollut erittäin hyvänä tukena, kun olemme käyneet keskusteluja lentoyhtiöiden kanssa kesälennoista. Satu Pesonen

Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesosen mukaan suora kesän reittilento on suuri askel Lapin ympärivuotisen matkailun kehityksessä ja tulee vaikuttamaan positiivisesti alueen talouteen sekä vetovoimaan.

– Olemme huomanneet, että parin viime vuoden aikana kiinnostus Lapin kesää kohtaan on kasvanut selvästi. Tämä on hyvä avaus, josta koko Lapin kesämatkailun kehitys saa varmasti positiivisen sysäyksen, Pesonen sanoo Visit Levin tiedotteessa.

Visit Levi ja Visit Ylläs ovat tehneet aktiivisesti yhteistyötä Kittilän lentokentän saavutettavuuden parantamiseksi parin viime vuoden aikana Kittilän ja Kolarin kuntien tuella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme edenneet hyvin kohti aidosti ympärivuotista toimintaa kansainvälisten vieraiden kanssa. Tähän asti Lapin kesämatkailu ollut paljon kotimaisten vierailijoiden varassa, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas.

Neuvotteluita lentoyhtiöiden kanssa auttoi Kittilän ja Kolarin kuntien EU-rahoituksella tekemä tutkimus kesällä 2023 kuudella Keski-Euroopan markkinalla. Selvisi, että kiinnostusta Lapin kesää ja syksyä kohtaan riittää.

– Tutkimus on ollut erittäin hyvänä tukena, kun olemme käyneet keskusteluja lentoyhtiöiden kanssa kesälennoista. Aikaisemmin tällaista dataa on ollut vähän käytössä. Saavutettavuusasiaa on edistetty yhteistyössä Finavian, Kittilän sekä Kolarin kunnan kanssa. Kiitos kaikille kumppaneille ja Finavialle asian edistämisestä, Satu Pesonen sanoo.

Nykyisiä talven toimintamalleja ei voida kopioida suoraan kesälle, sillä kohderyhmien käyttäytyminen on erilaista. Kati Vehmas

Markkinatutkimuksesta selvisi myös esimerkiksi, että Lapissa kiinnostaa olemassa olevat vahvuudet kuten patikointi, kansallispuisto, maisemien katselu, keskiyön aurinko ja suomalainen mökkeily.

– Kesän reittilennon asiakkaat ostavat enemmän lisäpalveluita paikan päällä, kuten esimerkiksi kuljetus- ja opaspalveluita. Nykyisiä talven toimintamalleja ei voida kopioida suoraan kesälle, sillä kohderyhmien käyttäytyminen on erilaista. Tämä avaa meille myös alueellisesti uusia toimintamalleja sekä tapoja tarjota palveluita ja tuotteita, Kati Vehmas toteaa.

Discover Airlines on Lufthansa-konserniin kuuluva saksalainen lomalentoyhtiö. Frankfurtin lentoasema on Saksan suurin ja yksi Euroopan suurimmista, joten lentoyhteys Kittilän ja Frankfurtin välillä mahdollistaa laajat jatkoyhteydet ympäri maailmaa.

Ilmoita asiavirheestä