Kulttuuri

Maahispeikko Halti seikkailee Särestöniemi-museon kuukauden näyttelyssä

Kulkijat, akryyli, 2016 Kuva: Janette Backman

Rovaniemeläinen taidemaalari Janette Backman on pystyttänyt Satu maahispeikosta -näyttelynsä Särestöniemi-museoon. Värikkäissä ja kookkaissa akryylimaalauksissa seikkailee pieni maahispeikko eläinystäviensä kanssa Lapin maisemissa.

Näyttelyn maalaukset ovat kuvituskuvia saman nimiseen satukirjaan, jonka Backman on kuvittanut ja kirjoittanut vuonna 2017. Sadussa maahispeikko Halti vaeltaa pohjoisen maisemissa eläinystäviensä kanssa yhteensä noin kuudensadan vuoden ajan.

Päivätöikseen Backman tekee töitä valtiolla luonnonsuojelun parissa. Hän on metsätalousinsinööri ja liki valmis taiteen maisteri. Vapaa-ajallaan hän paitsi kirjoittaa ja maalaa viihtyy myös puutarhanhoidon parissa, huovuttaa pieniä maahisfiguureita, keräilee kiviä ja tekee poronsarvikoruja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Backman kertoo Ihailevansa Reidar Särestöniemen maalaustekniikkaa ja rohkeutta, jolla hän käytti värejä teoksissaan.

– Toivon, että hieman naivistiseen henkeen tehdyt maalaukset herättävät lapsenomaisen, uteliaan ja viattoman tavan katsella maailmaa, kaiken ei tarvitse olla niin arkista ja vakavaa, Backman sanoo Särestöniemi-museon tiedotteessa.

Janette Backmanin näyttely on esillä Särestön kahvilassa 3.–31. elokuuta. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin kello 12-18 ja lauantaina kello 10-16.

Kaiken ei tarvitse olla niin arkista ja vakavaa.
Ilmoita asiavirheestä