Urheilu

Lapland O Week oli menestys – ”suunnistus palaa vielä Leville”

Marika Teini oli odotetun ylivoimainen Erämään valtiattaret -kisassa.

Lapland O Week suunnistustapahtuma järjestettiin Levillä komeissa maisemissa. Kuva: LOW

Levillä koettiin todellinen suunnistuksen juhlaviikko, kun Lapland O Week -tapahtuma toi kylälle ja tuntureihin noin tuhat suunnistajaa.

Kuntosuunnistuksen lisäksi Levillä kilpailtiin viitenä päivänä huippusuunnistajien Erämään valtiaat ja valtiattaret -sarjoissa.

Naisten Erämaan valtiattaret -sarjan voitti suvereenisti Suomen menestyneimpiin suunnistajiin lukeutuva MM- ja EM-mitalisti Marika Teini. Teinin tavoin EM-kisoihin valmistautuva Veera Laaksovirta oli kilpailun kakkonen. Molemmat kärkinaiset edustavat Kalevan Rastia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miesten kisan ykkönen oli Helsingin Suunnistajien Arttu Syrjäläinen. Viron maajoukkuesuunnistaja Timo Sild oli kakkonen. Kärkikaksikko suunnisti viiden päivän aikana noin neljä tuntia, mutta eroksi muodostui vain seitsemän sekuntia.

Kilpailun järjestäjä Antti Vainio kertoo, että ensimmäistä kertaa Levillä järjestetty Lapland O Week sai hyvää palautetta kauttaaltaan.

– Tämä oli tapahtumalle hyvä paikka, kun palveluita oli tarjolla kesälläkin ja helteillä uimarannat olivat kovassa käytössä. Kaikki tapahtumat pystyttiin järjestämään keskustan lähellä kävely- tai pyörämatkan päässä, mikä sai kiitosta, kun autoa ei tarvinnut.

Vainion mukaan myös suunnistusmaastot yllättivät positiivisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vainio kertoo, että tapahtuman jatkamisesta Levillä on jo käyty neuvotteluita.

– Saattaa olla, että Levillä suunnistetaan taas ensi vuonna tai 2026. Suunnistus palaa vielä Leville, mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä